ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κοσμοπολίτικη παραλία της Γλυφάδας στην δυτική Κέρκυρα

Είναι μία από τις πιο όμορφες Κερκυραϊκές παραλίες, μια μεγάλη αμμώδης έκταση στην δυτική Κέρκυρα με ένα λόφο γεμάτο από ελιές και κυπαρίσσια προς το νότια, κοιτάζοντας πέρα από τη θάλασσα προς την Ιταλία.
Ίσως η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού, πολλοί την αποφεύγουν εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού και ειδικά τον Αύγουστο όπου είναι γεμάτη κυρίως από  Ιταλούς.
Στην παραλία υπάρχει ένα μεγάλο ξενοδοχείο , καθώς και πολλές βίλες και διαμερίσματα στις πλαγιές του λόφου.
Είναι σίγουρα ένα μέρος για τους λάτρεις της σκέτης παραλίας, καθώς δεν υπάρχει χωριό, αν και πολύ κοντά υπάρχουν τα χωριά Πέλεκας και Βάτος.
Λεωφορεία από εδώ πάνε στην πόλη της Κέρκυρας, περνώντας από την Aqualand, το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο του νησιού, καθώς επίσης και κοντά από το γήπεδο του γκολφ στην πεδιάδα του Ρόπα.
Στη Γλυφάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας συνωστίζονται οικογένειες, απολαμβάνοντας την άμμο, τον ήλιο, και ίσως κάποιο γεύμα σε μια από τις ταβέρνες της, αλλά καθώς ο ήλιος βυθίζεται πίσω από τον ορίζοντα οι νεότερες γενιές γεμίζουν τα μπαρ και προετοιμάζονται για ολονύχτια πάρτυ.
Η επόμενη παραλία προς τα βόρεια είναι μία από τις ομορφότερες της Κέρκυρας, η αρκετά μικρότερη και πιο απομονωμένη Μυρτιώτισσα, με ένα μοναστήρι στο λόφο – αυτή η παραλία είναι η ανεπίσημη παραλία γυμνιστών του νησιού!


Δεν υπάρχουν σχόλια